Ingredienser till vegetarisk matlagningskurs

Ni som har meddelat att ni vill delta i vår vegetariska matlagningskurs kan här ta del av vilka ingredienser ni ska ta med er inför varje träff. Vi kommer också att lägga ut på facebook för er som gillar vår sida.

 

6:e december kl. 18.30 Ledare: Aase Wistén

1/2 paket kokta röda linser
 75g fetaost
 25 g babyspenat (påse med 100g)
 färsk basilika
 3 dl creme fraiche
 1/2 paket färska pastaplattor
 1 1/2 dl riven ost
 1/2 ask körsbärstomater
 250g tomatsås
 1/2 gul lök
 250 g frysta gröna ärtor
 1 grönsaksbuljongtärning
 2 dl matlagningsgrädde
 1 lime

 

22:a november kl. 18.30 Ledare: Inga Nordberg

1 purjolök
 1 potatis
 1 morot
 1 grönsaksbuljongtärning
 1/2 dl röda linser
 3 salladsblad

8:e november kl. 18.30 Ledare: Kristina Berglund

1 paket stora vita bönor
1 dl fryst bladspenat (gärna tinad när ni kommer)
1/2 haloumi 
1 dl solrosfrön 
1/2 dl koriander eller persilja
1/2 dl majsstärkelse
En liten påse fryst broccoli eller ett broccolihuvud
Lite smör 
En skvätt mjölk

25:e oktober kl. 18:30 Ledare: Jens Åkerlund

1 sötpotatis
 1 gul lök
 1 vitlöksklyfta
 1 citron
 1 banan

 

 

11:e oktober kl. 18:30 Ledare: Stina Elming

1 Potatis
 1 Lök
 1 Morot
 1 Ägg
 1 kopp lingon
 1 Äpple
 Matfett

Efter varje tillfälle lägger vi upp hela receptet under fliken recept.

Det här inlägget postades i Aktiviteter. Bokmärk permalänken.