Vegetarisk matlagningskurs 2017

Här kommer vi att lägga ut vilka ingredienser ni ska ta med er inför träffarna. Första träff är nu på tisdag 3 oktober kl.18.30 på Stureskolan.

 

Ingredienser till 17 oktober 

För 1-2 personer
I paket kokta kikärtor  (ca 230 g)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
Ett knippe färsk koriander/malen koriander
1 msk persilja
1 msk majsstärkelse
1/2 msk vetemjöl
1 citron/lime
3 msk olivolja
Pitabröd
Ingredienser till 3 oktober:

(Detta är till 4 portioner)
2 morötter
1 gul lök
1 röd lök
1 lime
2 avocado
4 vitlöksklyftor
1 matsked finhackad ingefära
3 matskedar tomatpure
400g krossade tomater
2dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
800g kokta svarta bönor
200g halloumi
Koriander
Jasminris till 4 portioner
1 påse cashewnötter eller pumpakärnor
Libabröd eller annat valfritt bröd

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Ekologisk, Klimat. Bokmärk permalänken.