Vegetarisk matlagningskurs 2017

Här kommer vi att lägga ut vilka ingredienser ni ska ta med er inför träffarna. Första träff är nu på tisdag 3 oktober kl.18.30 på Stureskolan.

Ingredienser till 28 november

250g morötter
1 haloumiost
2ägg
3/4dl ströbröd
1tsk chiliflakes
3dl matvete
1 grönsaksbuljongtärning
1-2dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
Ingredienser till 14 november 

3dl vetemjöl 
125g smör
200g grönkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor 
200g fetaost 
8 soltorkade tomater 
4 ägg
3dl mjölk 
1 dl creme fraiche 
Olivolja 
Pumpakärnor
Ingredienser till 31 oktober
För 3-4 personer
2 squash (ca 1/2 kg)
1 kruka persilja
3 ägg
5-6 msk mjöl (totalt)
rapsolja för stekning
1 liter yoghurt naturell (tunn)
2-4 klyftor vitlök
1 gurka
1 kruka dill
salt
Ingredienser till 17 oktober 

För 1-2 personer
I paket kokta kikärtor  (ca 230 g)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
Ett knippe färsk koriander/malen koriander
1 msk persilja
1 msk majsstärkelse
1/2 msk vetemjöl
1 citron/lime
3 msk olivolja
Pitabröd
Ingredienser till 3 oktober:

(Detta är till 4 portioner)
2 morötter
1 gul lök
1 röd lök
1 lime
2 avocado
4 vitlöksklyftor
1 matsked finhackad ingefära
3 matskedar tomatpure
400g krossade tomater
2dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
800g kokta svarta bönor
200g halloumi
Koriander
Jasminris till 4 portioner
1 påse cashewnötter eller pumpakärnor
Libabröd eller annat valfritt bröd

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Ekologisk, Klimat. Bokmärk permalänken.