Program 2021

Följ med oss under 2021! Nedan finns alla nu planerade programpunkter för året. Med reservation för förändringar i och med rådande pandemi. Vi uppdaterar om eventuella ändringar här på hemsidan, på Facebook och via mejl. Följ oss gärna på Facebook: Naturskyddsföreningen i Boden och meddela oss din e-post om du inte redan gjort det.  Våra arrangemang sker i samarbete med Studiefrämjandet Norrbotten.

27 januari: Digital träff för nyfikna på miljöengagemang Kl. 18:30 via Zoom. Är du nyfiken på att engagera dig i styrelsen? Vill du engagera dig för natur, miljö, och klimat? Vi berättar om föreningens arbete, diskuterar idéer och hur bollar tankar om hur vi bästa kan påverka. Anmälan sker till Kristina Berglund via telefon 070-2033857 eller e-post berglund_k@hotmail.com. Länk till mötet fås vid anmälan.

Februari: Fågelmatning på Boden Södra skjutfält med Norrbottens ornitologiska förening (NOF) Besök till fågelmatningslokaler på Bodens södra skjutfält. Datum, tid och plats meddelas senare på NOF:s och vår hemsida, samt på Facebook. Kontaktperson: Lars Sundberg.

18 mars: Årsmöte samt föreläsning om invasiva arter Kl. 18:30 Möteslänk kommer närmare mötet. Från kl. 19:00 berättar Lena Bondestad från Länsstyrelsen om invasiva främmande arter – varför de är ett problem och vad vi kan göra åt dem. Fika! Kontaktperson: Alexis Breidenskog-Mikko.

27 mars: Uggleäventyr, Norramarka Fäbodvall Kl. 18:30, samling på Willysparkeringen. Häng med på en mysig kvällsutflykt med ugglelyssning, stjärnskådning, fika och samkväm. Medtag skidor eller snöskor om du har, sittunderlag samt fika/något att grilla. Kontaktperson: Lars Sundberg.

17 april: Kläd- och växtbytardagen i Boden och Harads Årets största och roligaste kläd- och växtbytardag, i år både i Boden och Harads! Tid och plats meddelas senare via vår hemsida och Facebook. Kontaktperson: Sofia Larsson (Harads), Kristina Berglund (Boden).

12 maj: Cykelfågelskådning vid Storavan Favorit i repris! Samling med cyklar på tågstationen 18:00. Det går även bra att komma med bil. Ta med kikare (om du har), fika och kläder efter väder. Kontaktperson: Lars Sundberg.

22 maj: Upptäck Natursnokarna på Biologiska mångfaldens dag Kl. 10:30 – 12:30 på Kulturområdet på Gruvberget. Snokledare från Naturskyddsföreningens organisation för barn – Natursnokarna – håller i aktiviteter för de yngre naturvännerna, barn 3-12 år i vuxet sällskap. Vi leker, lär och har det roligt tillsammans i naturen. Vi bjuder på fika till alla barn! Anmälan senast 20 maj till snokledare Peter Lindqvist via telefon 072-7292423 eller e-post peterlindqvist938@hotmail.com.

5 juni: Bombmurkleutflykt i Sävast Kl. 08:30, samling på Willysparkeringen. Sture Westerberg guidar oss på naturvandring nära Norramarkens fäbodvall där vi hoppas få se bombmurkla och andra naturvärden. Anmälan sker till Lars Sundberg via telefon 070-5931042 eller e-post larsosundberg@gmail.com.

Juli: Äng sökes! Vi söker en äng för att kunna inventera och långsiktigt sköta. Har du tips? Kontakta Alexis Breidenskog-Mikko.

14 augusti: Exkursion om invasiva främmande arter Kl. 09:00, samling på Willysparkeringen. Lena Bondestad guidar oss till olika invasiva arter, lär oss om vilka de är och hur de går att få bort. Medtag fika och kläder efter väder. Kontaktperson: Lars Sundberg.

27-29 augusti: Skördefest och miljödagar Besök vårt tält och prata natur och miljö, på hembygdsområdet. Kontaktperson: Alexis Breidenskog-Mikko.

28 oktober: Miljö och etableringar – föreläsning med Thomas Fägerman Kl. 19:00 på biblioteket. Hur påverkar pågående etableringsprojekt i Boden miljön? Boden Business Parks VD Thomas Fägerman berättar om tänkta miljövinster av aktuella utvecklingsprojekt i Bodens kommun och vad som kan göras för att ta hänsyn till naturmiljö vid exploatering. Kontaktperson: Nina Pettersson.

11 november: Filmvisning: Om skogen Kl. 19:00 i lokal Rondo, ingång mellan Opalen och Gallerian. I filmen Om skogen får vi lära oss om hur svenskt skogsbruk ser ut idag. Filmen släpptes 2020 som en del av Fältbiologernas kampanj Skogen som tog slut. Filmen ämnar väcka eftertanke om hur det egentligen står till med våra skogar. Filmen efterföljs av diskussion. Kontaktperson: Alexis Breidenskog-Mikko.

Det här inlägget postades i Program. Bokmärk permalänken.