Lästips

Matens Pris Malin Olofsson Daniel Öhman

Saxat ur Bokens baksidetext
De prisbelönta Sveriges Radio-reportrarna Malin Olofsson och Daniel Öhman har rest jorden runt i jakt på den billiga matens verkliga kostnader. Genom unika rapporter från holländska växthus, danska grisgårdar, brasilianska betesmarker, vietmanesiska fiskdammar och skånska kalkonfarmer berättar de sanningen om svenskarnas nya favoritvaror.
Matens Pris pekar ut riktningen och hjälper dig som konsument.

Årets bok 2015: Solrevolution
Kan solenergi lösa mänsklighetens energibehov? Hur kan vi bli snällare mot vår planet och smartare i vår energianvändning? Hitta svaren i Naturskyddsföreningens årsbok för 2015: ”Solrevolution”.

solbok_736x300

Det är lätt att göra el av solstrålar. I USA startas ett nytt solcellsprojekt var fjärde minut. I Japan satsas det hårt på solceller efter kärnkraftsolyckan i Fukushima. Kina tillverkar flest solceller i världen och Tyskland är världsmästare i solel. Att göra sin egen el har blivit något av en tysk folksport.

Nu vill Naturskyddsföreningen ta solrevolutionen till Sverige. I årets bok får du massor av inspiration för att börja göra din egen el. Följ med på en resa runt jorden och möt kollektivet i Australien som helt klippt kontakten med elnätet. Till engelsmännen, som kan köpa nyckelfärdiga solcellspaket på Ikea, och till Indien som storsatsar på solceller. Landa i solcellsfabriken i värmländska Glava och besök Nordens största solcellspark mellan Västerås och Enköping. Den här revolutionen är en riktig solskenshistoria.

Är du intresserad av att köpa boken eller andra böcker från Naturskyddsföreningen så hittar du de här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *