Stinas burgare

Här kommer receptet från första träffen för den vegetariska matlagningskursen.

 Stinas burgare

 Ingredienser:
 1 potatis
 1 morot
 1 lök
 1 ägg
 en knippe persilja
 salt
 kryddor efter behag
 Smör eller olja till stekningen

Riv grovt potatis, morot och lök. Hacka persiljan. Blanda ihop allt i en bunke tillsammans med ägget. Tillsätt salt och kryddor.
Klicka ut smeten i en stekpanna och stek på medelvärme på varje sida i matfett tills de är gyllenbruna. Serveras med färska mosade lingon.

Äppelpaj:

2 äpplen
 75gr.Smör
 2 tsk kanel
 1/2 dl. socker
 1/2 dl mjöl
 1/2 dl havregryn

Sätt på ugnen på 225 grader
Smöra en ugnssäker form
skiva äpplena i klyftor och lägg de i formen.
Blanda kanel, socker, mjöl och havregryn och häll över äpplena. Hyvla över smöret och grädda tills äpplena fått en fin färg.

Hela äpplen i Ugn:

2 äpplen
 Honung

Sätt ugnen på 225 grader
Kärna ut äpplena och nagga med en gaffel.Placera i en form och ringla över honung. Grädda tills de fått en fin färg.