HALLOUMI-TIKKA-MASALA.

HALLOUMI-TIKKA-MASALA. Recept för 4 personer.
Två morötter grovrivna
En gul lök, hackad
Tre klyftor vitlök, finhackade
En tesked chiliflakes (finns på kryddhyllan – i burkar)
Neutral olja t.ex. rapsolja
En matsked finhackad ingefära
Tre teskedar GARAM MASALA (krydda som säljs i en påse, i COOP vid indiska produkter)
Tre matskedar tomatpure
400 gram krossade tomater
2 dl vatten
2 dl creme fraiche
En tärning grönsaksbuljong
800 gram kokta svarta bönor (två burkar à 400 gram, färdigkokta)
200 gram halloumiost
Koriander, färsk eller djupfryst.
Jasminris till 4 personer.
En påse cashewnötter eller pumpafrön.
Salt, Svartpeppar
Liba-bröd eller annat valfritt bröd.
GÖR SÅ HÄR
1 Fräs morötter, lök, vitlök och chiliflakes i lite olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt ingefära, garam masala, och tomatpure.
2. tillsätt krossade tomater, vatten och creme fraiche. Smula ner buljongtärningen. Låt sjuda 10-15 minuter. Häll i de avrunna, sköljda bönorna.
3. Hetta upp lite olja i en stekpanna, och stek halloumiosten i skivor. Vänd ner halloumiskivorna i såsen. Smaka av med salt och peppar.
4. Toppa med cashewnötter eller pumpafrön och hackad koriander. Servera med kokt jasminris, Liba-bröd och avocadoröra. (Liba-bröd finns på Willys och på Coops brödavdelning i en liten frys vid bortre änden av brödskeppet-)
Recept på AVOCADORÖRA
Råvaror: två mogna avocado.
En liten röd lök.
Koriander från det som blev över i grundreceptet.
En lime
En vitlöksklyfta
Gör så här:
Hacka två avocado och blanda med en hackad röd lök. Rör i hackad koriander, en hackad vitlök, pressad saft från en lime. Salt och peppar.