Linssoppa

Här kommer Ingas recept från fjärde träffen för den vegetariska matlagningskursen.

Linssoppa med sallad och varm smörgås

Ingredienser:20161122_192920_hdr

1 purjolök
 1 potatis
 1 morot
 1 grönsaksbuljongtärning
 1/2 dl röda linser
Kryddor efter smak

Häll upp vatten i en kastrull och koka upp, häll i linserna och koka ett tag. Tillsätt buljong, tärnad potatis, morot och till sist hackad purjolök. Krydda med örtsalt, peppar och ev. hackad chili. koka i ca 10 min. Vill man inte ha en klar soppa kan man hälla i lite mjölk.

Till sallad hackade vi sallad, purjolök, tomat, strimlad rå morot, paprika. toppa med svarta oliver, stjärnfrukt och fetaost.

Varma smörgåsar:

skiva smörgås och bre på stark senap. skiva gul lök och lägg på smörgåsarna. toppa med västerbottensost. Grädda i ugnen i 200gr.

20161122_193137_hdr20161122_192951_hdr