Squashplättar

Squashplättar
(3-4 portioner)

2 squash (ca 1/2 kg)
1 kruka persilja
3 Ägg
5-6 msk mjöl (totalt)

rapsolja för stekning

1 liter yoghurt naturell (tunn)
2-4 klyftor vitlök
1 gurka
1 kruka dill
salt

Gör så här:
1/2 kg squash, cirka 2 stycken, utan skal (funkar bra skala med osthyvel), riv på rivjärn
Salta 1 msk salt
Låt rinna av i durkslag i uppemot en timme, pressa ur vätskan.
Blanda i rikligt med persilja (cirka en kruka) och 3 Ägg, samt 3-4 msk mjöl.
Stek små plättar i stekpanna ( i olja, ex rapsolja). Fyll ständigt på med lite mjöl annars blir smeten tunn.
Servera med 1 liter naturell yoghurt, rejält med vitlök, salt, 1 gurka tärnad i små bitar och rikligt med dill (cirka en kruka).

Receptet kan bli veganskt om Ägg ersätts med exempelvis kikärtsmjöl och yoghurten byts ut mot ett veganskt alternativ.